Gulle gift maakt renovaties in lepra-gemeenschap mogelijk

In Nigeria worden mensen met lepra vaak verbannen naar afgelegen gemeenschappen vanwege het hardnekkige stigma dat de ziekte met zich meedraagt. Ondanks dat Damiaanactie in Nigeria jaarlijks 54 miljoen mensen bereikt, worden mensen die getroffen zijn door lepra nog steeds uitgesloten door de maatschappij. Zij komen dan terecht in gemeenschappen, ver van de bewoonde wereld. Dankzij gulle giften van donateurs kan Damiaanactie de levensomstandigheden in deze gemeenschappen verbeteren.

 

Eén van zulke gemeenschappen is Ago Ireti, die zich bevindt zich in Akure, meer dan 350 kilometer verwijderd van de hoofdstad Abuja. De situatie in deze gemeenschappen is vaak slecht. Daarom bouwde Damiaanactie in Ago Ireti eerder al 6 nieuwe badkamers, toiletten en 2 wooneenheden met 10 slaapkamers en keukens om de levenskwaliteit en veiligheid van de inwoners te verbeteren. Ook installeerden we hier een waterpomp, zodat er toegang is tot proper water.

Ondanks deze vooruitgang zijn de levensomstandigheden in veel delen van deze gemeenschap nog steeds erbarmelijk. Daarom besloten we om 11 slaapkamers te renoveren. Veel slaapkamers hadden geen ramen en de daken waren niet waterdicht. Hierdoor sliepen veel mensen, waaronder ook kinderen, in de koude en onbeschermd tegen de regen. Dit maakte hen extra kwetsbaar voor ziektes en infecties.

Damiaanactie zorgde voor:

  • Nieuwe daken
  • Herstelling van muren en vloeren
  • Plaatsing van ramen
  • Elektriciteit in elke kamer
  • Ventilators in elke kamer