Draag een Damiaanactie-mondmasker, wees solidair

Damiaanactie werkte in juli 2020 samen met IKEA België om het dragen van mondmaskers onder de aandacht te brengen.

Om medewerkers en klanten te beschermen heeft IKEA België zich tot Damiaanactie gewend, nog voordat mondmaskers verplicht werden. In plaats van mondmaskers in de winkels te verkopen of een distributeur te installeren, wou IKEA België onze ngo een platform bieden om de klanten te bereiken en onze solidariteitsacties in de verf te zetten.

Damiaanactie mobiliseerde daarom snel haar netwerk van vrijwilligers om deze sensibilisering te kunnen voeren in alle IKEA warenhuizen.

Hoe eerder we COVID-19 de wereld uitbannen, hoe eerder we onze kernactiviteiten kunnen hervatten. “In ons kot blijven” heeft, naast het beschermen van mensen tegen COVID-19, ook ernstige gevolgen voor kwetsbare mensen. Verstoring van het medicijngebruik, onderbreking van de zorg, verhongering en stopzetting van de ziekteopsporing.

Vechten tegen COVID-19 maakt nu deel uit van ons werk,” zegt Dr. Osman in Nigeria.

Klanten in de IKEA warenhuizen waren dankbaar voor de mondmaskers die onze vrijwilligers aanboden om te winkelen. De giften die in de winkels ontvangen werden, worden rechtstreeks ingezet ter genezing van mensen met besmettelijke ziekten.

Heeft u ons gemist in de IKEA warenhuizen? Onze solidariteitsproducten: 4-kleurige stiften, sokken, sleutelhangers en binnenkort ook mondmaskers zijn nog steeds te koop in onze e-shop.

Vorige Volgende