Minder kosten voor jou, meer licht voor een ziekenhuis

Damiaanactie & Wikipower

Wikipower, klinkt je vast bekend in de oren niet? Kort samengevat: Damiaanactie steekt evenveel energie in de behandeling van patiënten als Wikipower om jouw rekeningen te verlagen. Sinds 2011 biedt het bedrijf grote besparingen door collectieve energieaankopen.

Daar stopt het samenwerkingsplatform niet: via zijn #wikisolidarity-programma zet het zich in voor duurzame projecten. En het is onze ecologisch verantwoorde aanpak die Wikipower uitkoos om te ondersteunen. Specifiek: de installatie van zonnepanelen op een ziekenhuis in de Comoren. Inzetten op hernieuwbare energie in een land waar de elektriciteitsvoorziening meerdere keren per dag wordt onderbroken, is de garantie voor kwaliteitsvolle en veilige zorg.

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2020/09/Banner-NL-Wikipower.jpg

Solidair en ecologisch verantwoord project

Een ziekenhuis zonder elektriciteit … even absurd als een te hoge energierekening.

 Comoren: van lepra & tuberculose … tot het coronavirus

Sinds 1979 is Damiaanactie actief op de Comoren. Een land met zo’n hoge bevolkingsdichtheid (800 inwoners / km2 in Anjouan!) dat lepra er actief wordt overgedragen. Vooral bij kinderen. Op de 3 eilanden van de Comoren behandelen we ook tuberculose. En sinds april kwam de vraag voor de preventie van het coronavirus. We verhogen het bewustzijn en delen maskers en zeep uit tijdens screeningcampagnes.

Wat we doen op de Comoren? Klik hier en ontdek waarom de smartphone dé tool is voor onze medewerkers.

 

Hombo Ziekenhuis, Anjouan

Anjouan, een van de 3 eilanden van de Comoren, bestaat voornamelijk uit onvruchtbaar vulkanisch gesteente. Het is op dit eiland dat het Hombo Ziekenhuis gevestigd is en waar we de fotovoltaïsche panelen zullen installeren. Dit centrum is gespecialiseerd in reconstructieve chirurgie om alle sporen van lepra uit te wissen. Jaarlijks worden tientallen mensen geopereerd aan hun handen of voeten. Zonder elektriciteit, geen operaties. En zonder operatie is het moeilijk om werk te vinden en een nieuw leven te starten …

Nood aan stabiele energievoorziening

De grootste uitdaging voor het Ziekenhuis?  Omgaan met onverwachte stroompannes. Elke dag moeten tientallen laboranten hun biologische analyses stopzetten. Patiënten en medewerkers wachten ’s avonds lang in het donker voordat de stroomvoorziening wordt hersteld. Het werk stopt. Het ziekenhuis kan de veiligheid gedurende de dag dus niet garanderen.

Waarom zonnepanelen?

Met meer dan 200 dagen zon per jaar zijn de Comoren ideaal gelegen om te profiteren van zonne-energie. Dankzij zonnepanelen kan het ziekenhuis met een gerust hart naar de toekomst kijken. Een reële kans, niet alleen om de capaciteit van de gezondheidszorg te vergroten, maar ook om de veiligheid ’s nachts te waarborgen en om essentiële gezondheidszorg te bieden.

Waar zit het voordeel voor jou?

Jij begrijpt de meerwaarde van dit project? Draag dan gratis je steentje bij en verlaag jouw energiefactuur!

Eenvoudige registratie

  1. Surf naar www.damiaanactie-energie.be.
  2. Kies het type contract dat je interesseert en meld je aan.
  3. Ontdek een bijzonder voordelig aanbod dankzij de groepsaankoop van Wikipower.

Waarom nu van energieleverancier veranderen?

Na de Covid-19-crisis daalde de energieprijzen in België sterk. Het perfecte moment om je energieleveringscontract te herzien. En geld te besparen.

 

Hoe zit het met Damiaanactie?

Damiaanactie raakt opgeladen door jouw lagere energiefactuur. Heb je een supervoordelig contractvoorstel ontvangen en je aangemeld? Dan doneert Wikipower € 2 aan Damiaanactie. Met dit geld zal onze ngo een ziekenhuis in de Comoren uitrusten met zonnepanelen. We houden je op de hoogte van de voortgang van het project.

Overtuigd?

Surf nu naar www.damiaanactie-energie.be!

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2020/09/Picture-1.png