Alles op slot. Maar voor solidariteit kwamen we massaal #uitonskot

Blij en voldaan. Dat is hoe we ons voelen na dit rare, maar geslaagd campagneweekend. Ondanks de lockdown kwamen jullie massaal uit jullie kot voor solidariteit. Dank je wel vrijwilligers en donateurs, jullie waren geweldig!

Covid-19 vraagt om creatieve oplossingen

De stiftenverkopers van Damiaanactie zijn ondertussen een nationaal symbool voor solidariteit . Dit jaar strooide het coronavirus roet in onze campagnemaaltijd, en konden we  hen niet meer voor elke supermarkt vinden. Gelukkig zijn onze vrijwilligers creatiefZe vonden allerlei nieuwe manieren om geld in te zamelen voor leprapatiënten wereldwijd:

  • huisramen werden omgetoverd tot winkeletalages met stiften, sokken, mondmaskers en sleutelhangers
  • stiften werden aangeboden via social media, en met een click’n’collect-systeem bij de vrijwilligers thuis;
  • vrijwilligers trokken de markt op gewapend met pakjes stiften;
  • flyers werden uitgedeeld en in brievenbussen gestopt;
  • en lokale handelaars werden aangesproken om stiftendisplays in hun winkel te plaatsen.

Nieuw: stiftendisplays in de winkels

Je hebt ze misschien wel zien staan, tussen de dozen macarons en de kassa: stiftendisplays van Damiaanactie. Doordat we de stiften niet meer op straat konden verkopen, plaatsten onze vrijwilligers displays bij tal van lokale handelaars. Dé manier voor deze handelaars om hun solidariteit te tonen tijdens deze coronacrisis. Misschien ken jij ook wel een handelaar die deze displays volgend jaar wil plaatsen?

Campagne 2.0

Dankzij onze vrijwilligers en donateurs, is ons campagneweekend ook dit jaar eentje om te onthouden. Sokken, stiften, mondmaskers en sleutelhangers werden massaal verkocht. In de winkels én via onze webshop. Zoveel zelfs dat onze stock onverwacht op was, en bijgevuld moest  worden. Ook werden er heel wat online giften gedaan. Voor ons is 2021 alvast goed gestart!

Lepra: tot 7 jaar werk verloren

Maar we moeten ons natuurlijk geen illusies maken. De uitdagingen blijven enorm. Door de coronacrisis hebben we 5 tot 7 jaar hard werk verloren in onze strijd tegen  lepra. We moeten deze schade zo snel mogelijk inhalen, en extra inzetten op grote opsporingscampagnes. Het is nog niet te laat. Doe nu een gift online, en geniet van een fiscaal voordeel. Kom hier meer te weten.

 

Dank je wel aan alle vrijwilligers voor hun inzet, flexibiliteit en creativiteit. En aan iedereen die Damiaanactie steunde: dank je wel voor jullie gulheid! Alles is nog steeds op slot, maar voor solidariteit kwamen we massaal uit ons kot ?.

 

Vorige Volgende