Hoe het coronavirus stilaan de hele wereld inpalmt

De impact van het coronavirus valt niet te onderschatten. Al de continenten worden getroffen. Ook In Afrika baant het virus zich een weg doorheen de steden en dorpen. Damiaanactie doet er dan ook alles aan om de pandemie in Afrika binnen de perken te houden.

Preventie en bewustwording

Dr. Osman, dokter voor Damien Foundation Nigeria, heeft samen met zijn collega’s en vrijwilligers van ‘Friends of Damien Foundation Unibadan’ de afgelopen dagen enorm hard gewerkt om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk in te perken in Nigeria.

Eerder deze maand startte hij samen met zijn team een bewustwordingscampagne op. Tijdens die campagne informeerden ze meer dan 10.000 leerlingen over het coronavirus. Dit deden ze door middel van toespraken, informatieve video’s en infographics. Bovendien maakten ze ook gebruik van kleine steekkaarten met cruciale informatie, om uit te delen aan de leerlingen bij afloop.

Maatregelen opvolgen

Door de nieuwe maatregelen, die sinds kort ook in Nigeria gelden, zijn de meeste scholen en openbare plaatsen gesloten. Omdat dr. Osman en zijn team toch graag hun bewustwordingscampagne wilden voortzetten, besloten ze online verder te gaan.

Momenteel zetten ze volop in op afstandsleren door middel van informatieve filmpjes. Bovendien sporen ze de lokale bevolking aan om de maatregelen van de overheid zo strikt mogelijk op te volgen. Binnenblijven, een goede persoonlijke hygiëne hanteren en voldoende afstand bewaren is dus de boodschap!

“Het coronavirus bestrijden is een extra taak die we nu op ons nemen”, zegt een van de lokale vrijwilligers. “Ons hoofddoel blijft natuurlijk een tbc- en lepravrije wereld. We doen er dan ook nog steeds alles aan om dat doel te verwezenlijken.”

Vorige Volgende