De Damiaanactiedag in foto’s

Hymne van Damiaanactie gezongen door de vrijwilligers en Jo Lemaire

16 november was dé dag voor Damiaanactie. Een druk maar gemoedelijk programma gaf bezoekers een echte blik op onze werking. Zowel hier in België als op het Zuidterrein.

Ochtenstond ….

Heeft goud in de mond van onze overzeese vertegenwoordigers. Gezwind gaven zij een antwoord op vragen vanuit het publiek over ons Care after Cure-programma, waarin we medische en sociaal-economische hulp aanbieden aan patiënten.

Lepra, tbc en afrofitness 

Dr. Tine en projectbeheerder Luc gaven een aangrijpende getuigenis van hun ervaring op het veld. En bezoekers kregen onze nieuwe mini-documentaire over Nepal en animatiefilm in avant-première te zien. Wie niet kon stilzitten, kon zijn energie kwijt tijdens de sessie afrofitness, of warmde de stembanden op met de Damiaanactie-hymne, aangeleerd door Jo Lemaire.

 

Vorige Volgende

“Het was een voorrecht om deDamiaanactiedag bij te wonen en vrijwilligers en donateurs te ontmoeten. Als uitvoerders op het terrein krijgen we zo de gelegenheid ons werk te verduidelijken. Mijn geluksniveau stijgt als ik zie dat getroffen personen worden verder geholpen door jullie steun. En telkens ik een Belgische vrijwilliger ontmoet motiveert dat me. Zij gaan kosteloos aan de slag en blijven enthousiast zonder zelfs maar een patiënt te ontmoeten. Ze geloven in ons werk en zijn vaak al jaren geëngageerd voor mensen met door lepra of tbc. Dit is werkelijk onbaatzuchtige werk, elke vrijwilliger is een echt rolmodel voor mij.”

Mugudalabetta Shivakumar, arts en vertegenwoordiger voor India in Damiaanactie

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2019/11/Damiaanactiedag_2019_452-2.jpg

Genezen werkt aanstekelijk 

De namiddag stond in het teken van ‘Damiaanactie richting de toekomst’, waarbij we getuigden over hoe genezen aanstekelijk werkt. En eindelijk kreeg het publiek ook een sneek preview onze campagne 2020. Als afsluiter zorgde Shalikram Rizal, onze collega uit Nepal, voor een stevig portie enthousiasme.

DANK JE WEL aan alle bezoekers, helpende handen en sympathisanten. Jullie inzet was weer maar eens hartverwarmend!

 

Wil jij je graag inzetten tijdens ons campagneweekend? Meer info hier! 

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2019/11/Damiaanactiedag_2019_156-2.jpg