Filosofie

De patiënt centraal

Faire la différence dans la lutte mondiale contre la lèpre, la tuberculose et d’autres maladies négligées liées à la pauvreté.

Bij ons staat
de patiënt centraal

We zijn een apolitieke, pluralistische en onafhankelijke organisatie die het verschil maakt in de wereldwijde strijd tegen lepra, tbc en andere infectieziektes. We starten projecten enkel op vraag van de plaatselijke autoriteiten. En we trekken ons terug uit een land wanneer de lokale teams genoeg kennis, ervaring en financiële middelen hebben om de ziekte(s) zelf aan te pakken. Maar het allerbelangrijkste vinden we de patiënt zelf. Wij willen elke getroffen persoon met de best mogelijke zorg omringen. Concreet betekent dit dat wij een hoogwaardige diagnose, behandeling en verzorging bieden. En we zetten sterk in op preventie en nazorg, om de sociale gevolgen voor wie getroffen werd te vermijden of minstens te beperken.  

 • Waar?

  Lokale autoriteiten

  Damiaanactie komt enkel tussen op vraag van lokale autoriteiten. Zij weten best waar en wanneer er hulp nodig is.

 • Hoelang?

  Langetermijn

  Damiaanactie zet enkel in op langetermijnprojecten. Patiënten wacht immers een zware en langdurige behandeling.

 • Met wie?

  Lokaal personeel

  Wij werken in de projectlanden voornamelijk met lokaal personeel. Zij spreken de taal en winnen makkelijker het vertrouwen van patiënten en hun naasten.

 • Tot wanneer?

  Misbaar

  Beschikken lokale teams over de kennis, ervaring en middelen om de ziektes zelf aan te pakken, en een blijvende impact gegarandeerd is, trekken wij ons terug.