Head of People & Organization Development (M/V/X)

Om het Directieteam te versterken en de strategische ambities waar te maken, is Damiaanactie op zoek naar een (m/v/x):

Head of People & Organization Development
Inspirerende, geëngageerde en strategische HR-generalist

Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken en beheren van het strategisch & internationaal HR-beleid dat continuïteit, excellentie, vertrouwen en welzijn van alle medewerkers en vrijwilligers van Damiaanactie bevordert. In het kader daarvan en i.s.m. de HR Manager:

 

JOUW FUNCTIE

· Teken je de HR-beleidslijnen uit en uniformiseer/centraliseer je HR binnen Damiaanactie om de organisatie klaar te stomen voor de toekomst.
· Bepaal je de volledige HR-flow (rekrutering en integratie, training en development, compensation en benefits, career management, …) en zorg je ervoor dat deze op een efficiënte en effectieve manier wordt uitgerold en toegepast binnen de organisatie.
· Zorg je voor duidelijke afspraken rond rollen en verantwoordelijkheden binnen alle geledingen verbonden aan de organisatie en voer je een aangepast performance management systeem in.
· Valoriseer je ieders talenten en creëer je toekomstperspectief door het voorzien van persoonlijke ontwikkelingsplannen en/of opleiding voor teamleden en vrijwilligers met aandacht voor participatief leiderschap en vlakke structuren.
· Neem je de nodige initiatieven om de kwaliteit te verhogen en op termijn ook te certifiëren; in dit kader zorg je voor efficiënte en effectieve processen e-2-e.
· Begeleid je de organisatie bij de diverse veranderingen die de komende jaren nodig zijn om haar strategische doelstellingen te kunnen realiseren, dit binnen een internationale context. In het bijzonder stuur je de nodige change management initiatieven aan. Uiteraard sta je dus zelf ook open om flexibel om te gaan met de toekomstige evoluties van de organisatie en de daarbij horende wijzigingen in de invulling van het huidig takenpakket, meer nog, je bent hiervoor mee de drijvende kracht.
· Ben je een bron van inspiratie en creëer je een omgeving waarin mensen vol engagement, motivatie en plezier werken voor Damiaanactie. Daarbij neem je de nodige initiatieven die de gewenste sfeer en cultuur binnen de organisatie stimuleren.
· Werk je een beleid uit rond interne communicatie & personeelsadministratie en zie je toe op de uitvoering ervan.
· Vertegenwoordig je Damiaanactie in verschillende organen.

Je maakt deel uit van het Directieteam en rapporteert rechtstreeks aan de Algemene Directeur.

JOUW PROFIEL
· Je denkt en ageert op masterniveau en kan terugvallen op een uitgebreide professionele loopbaan waarin je diverse expertisen hebt opgebouwd met bijzondere aandacht voor HR-gerelateerde topics, interne communicatie en change management.
· Je hebt minimum 10 jaar ervaring in aansturende functies en minimum 5 jaar ervaring in een generalistische HR-functie.
· Je kan een strategisch HR beleid uitwerken en hebt tegelijkertijd ervaring in de operationele taken die bij de uitvoering ervan horen.
· Je hebt ervaring met kwaliteitssystemen en procesdenken.
· Je begrijpt innovatieve arbeidsvormen zoals netwerkorganisaties en bent in staat om participatief leiderschap te tonen en te begeleiden.
· Je bent een sterke people manager, toont uitstekende luister- en communicatieve vaardigheden tegenover alle stakeholders en bouwt gemakkelijk vertrouwensrelaties op.
· Je bent besluitvaardig, oplossingsgericht, innovatief, dynamisch en geëngageerd.
· Je draagt een warm hart voor de missie en waarden van Damiaanactie.
· Je bent bereid af en toe naar het buitenland te reizen.
· Je bent vlot in beide landstalen en het Engels.
· Ervaring met vrijwilligerswerking en NGO’s is een plus.
· Je bent enthousiast voor digitale oplossingen en kennis van strategisch IT beleid is een plus.

ONS AANBOD
· Damiaanactie biedt een boeiende en gevarieerde functie binnen een stimulerende, internationale werkomgeving.
· Je krijgt een functie met grote toegevoegde waarde voor één van de bekendste NGO’s van het land.
· Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur, met een competitief salaris, een hospitalisatie- en groepsverzekering en andere extra-legale voordelen.

INTERESSE?
Stuur snel uw sollicitatiebrief en cv, met vermelding naar Hudson, t.a.v. Greg Antierens
Tel. +32 (0)2 610 27 74
E-mail [email protected]
https://jobs.hudsonsolutions.com/nl/jobs/head-of-people-organization-development

Uw sollicitatie zal snel en vertrouwelijk behandeld worden.