“Kwetsbare kinderen en families verdienen bescherming”

Voormalig Belgisch kampioene kunstschaatsen, Lucienne Faut heeft ervoor gekozen om een deel van haar nalatenschap aan Damiaanactie over te dragen.

De liefde voor kinderen is de rode draad in haar leven … Tijdens haar carrière als kunstschaatster en later als zakenvrouw in de modesector heeft mevrouw Faut altijd les gegeven aan en aandacht gehad voor kinderen. Intussen heeft ze Damiaanactie in haar testament opgenomen.

Mevrouw Faut vertelt: “Damiaanactie heeft een hoogstaande reputatie. Koning Boudewijn en Eddy Merckx hebben mij enorm geïnspireerd toen ze lepra- en tuberculosepatiënten aan hun ziekbed gingen bezoeken. Ik ben ervan overtuigd dat we in het leven de tijd moeten nemen voor de mensen die ons omringen en ons steunen. Kwetsbare kinderen en families verdienen bescherming. Het stemt me bijzonder gelukkig dat ik – door Damiaanactie in mijn testament op te nemen – mijn steentje kan bijdragen aan hun welzijn. Ook als ik er niet meer ben.”

Met deze schenking zal Damiaanactie niet enkel poliklinieken, maar ook woningen voor de patiënten (jong en oud) kunnen bouwen en renoveren.

 

Wens je zelf ook meer informatie over legaten of wens je  onze gratis algemene infobrocure te ontvangen, geef Helena Schalenbourg een seintje. Ze beantwoordt met plezier en in alle discretie je vragen.

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/09/Mevr.-Faut-close-up-in-schaatsoutfit-e1631274273607.jpg
https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/09/Lucienne-F-Testament.jpg