Avery Dennison bouwde nieuw huis voor slachtoffer Gaja-cycloon

In november 2018 verwoestte de cycloon Gaja een deel van Zuid-India. Ook leprapatiënten, die verzorgd worden door Damiaanactie, verloren hun huis en inboedel. Avery Dennison Turnhout, partnerbedrijf van Damiaanactie, bouwde een nieuwe thuis voor een 70-jarige vrouw die invalide was door lepra.

Het waren vooral de staten Tamil Nadu en Pondicherry die zwaar getroffen waren door cycloon Gaja. Meer dan 250.000 mensen verloren er hun huis. In deze regio woonden ook enkele leprapatiënten die Damiaanactie verzorgt. De meesten van hen leefden voordien al in erbarmelijke omstandigheden, en hadden de middelen niet hun huis weer op te knappen. Avery Dennison maakte, samen met de Koning Boudewijnstichting, $ 3000 vrij voor een nieuw huis voor een 70-jarige vrouw.

 

Mevrouw Seethaiammal is weduwe en leefde al jaren in afzondering. Lepra had haar voeten en handen zwaar aangetast, waardoor haar familie haar in de steek had gelaten. Ze leefde van een pensioen van $ 15 per maand, en woonde in een kleine hut. Toen de cycloon Gaja ook haar woning verwoestte, besloot Avery Dennison de vrouw een nieuw en veilig huis te geven.

Dankzij Avery Dennison en de Koning Boudewijnstichting gaat het vandaag weer een stuk beter met mevrouw Seethaiammal.

Vorige Volgende