India & België: samen tegen Covid-19

Meer dan een miljard Indiërs gingen eind maart in lockdownHet gevolg: duizenden tbc- en leprapatiënten staakten hun behandeling (tijdelijk). Om verdere desastreuze gevolgen te vermijden en hen te helpen sloegen de Belgische ambassade in New Delhi en het consulaat-generaal in Chennai de handen in mekaar met Damien Foundation India Trust.  

Gevaar voor patiënten  

Om de Indische bevolking tegen Covid-19 te beschermen, ging het hele land eind maart in lockdownMaar dit betekent een groot gevaar voor mensen met lepra en tbc. Enerzijds kan ons team zo niet meer op zoek gaan naar besmette mensen. Anderzijds durven veel mensen hun medicijnen niet meer af te halen in de gezondheidscentra. Dit uit angst besmet te raken met het coronavirus. Tbc-patiënten lopen bovendien een vergroot risico op Covid-19 door hun fragiel immuunsysteem.  

Veel patiënten staakten dus hun behandeling, wat het risico vergroot op levenslange handicaps bij mensen met lepra. En op de ontwikkeling van resistentie aan hun medicijnen bij mensen met tuberculose.  

#BelgiumInIndia geeft weer hoop  

De Belgische ambassade in New Delhi en het consulaat-generaal in Chennai besloten te helpen. Twee maanden lang bieden zij steun in de vorm van o.a. voedselpakketten en beschermend materiaal aan de kwetsbaarste patiënten, en aan ons team ter plaatse. Ze maakten hiervoor samen € 7346 vrij. 

Damiaanactie dankt hen voor hun hulp en inzet. Want, #genezenwerktaanstekelijk  

 

Blijf je graag op de hoogte van de situatie in India, volg ons op social media. 

Vorige Volgende