Pashupatin, Nepal: genezen is niet voldoende

Twee stompen als handen, amper voeten om op te balanceren en bijna volledig blind aan beide ogen. De letsels van Pashupatin zijn groot, zowel fysiek als emotioneel. Maar ze wordt niet enkel op deze vlakken geholpen.  

“Ik realiseerde me als kind al dat mijn handen niet op die van de anderen leken. Ik besefte dat ik anders was”, vertelt de alleenstaande veertigjarige.  

“Wanneer ik precies lepra kreeg kan ik me niet herinneren.” Lange tijd had ze een kleine winkel, maar doordat haar zicht afnam moest ze de deuren sluiten. En geld voor de reparatie van haar lekkend dak heeft ze ook niet.  

Willen we volledige blindheid vermijden is reconstructieve chirurgie nodig. Bovendien kan dat haar re-integratie ook vergemakkelijken. Want onze zorg stopt niet na genezing. We dichten het lekkend dak van Pashupatin en helpen haar opnieuw een winkeltje op te starten. En dat dankzij jullie steun. 

Wil jij er samen met ons voor zorgen dat meer mensen zoals Pashupatin hun plaats in de maatschappij weer terugvinden? Doe dan vandaag nog een gift, of koop een pakje stiften in onze webshop

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2019/10/nepal-lepra-2.jpg