Van leprapatiënt naar verzorger bij onze mobiele kliniek

Om de 2 weken komt de mobiele kliniek langs Lagos, een miljoenenstad in Nigeria. Daar ontmoetten we Abubakar Dikko jaren geleden voor de eerste keer, als 1 van de straatkinderen van de sloppenwijk in het zuiden van de stad.

 

Lange weg afgelegd

Op de lagere school krijgt Abubakar vlekken op zijn lichaam. Wanneer blijkt dat hij aan lepra lijdt, wordt hij verstoten, zelfs door zijn familie. Hij leeft op straat, en ontwikkelt misvormingen aan zijn handen. Zijn leven verandert wanneer hij in contact komt met de mobiele kliniek van Damiaanactie. Hij krijgt informatie, verzorging en kan aan het werk als schoonmaker in het medisch centrum.

Zelf echt het verschil maken

Abubakar wil nog meer betekenen voor lotgenoten. Hij gaat mee op ronde met de mobiele kliniek van Damiaanactie. Als assistent zorgverlener en tolk leert hij veel bij. Ondertussen is hij volwaardig zorgverlener en geeft hij zelf de steun waar hij jaren zo afhankelijk van was.

De mobiele kliniek

Vaak worden leprapatiënten uitgestoten door hun omgeving en zijn ze invalide. Met de mobiele kliniek zoeken we hen op en bieden we de noodzakelijke behandeling . Onze zorgverleners delen medicijnen uit, verzorgen wonden en geven aangepast schoeisel. Patiënten zoals Abubakar kunnen enkel herstellen en opnieuw een waardevol leven leiden dankzij de mobiele kliniek. Deze is volledig afhankelijk  van jouw giften.

 

Hou jij onze mobiele kliniek mee op de baan? Doe vandaag nog een gift. Bedankt!

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/05/Abubacar-Nigeria-kindje.jpg
https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/05/Aboubacar-Nigeria-2.jpg
https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/05/Abubacar-Nigeria.jpg