Waarom niemand Gauri gelooft

Gauri’s rechtervoet is ernstig aangetast door lepra.

Gauri is moeder van 3 kleine kinderen. Ze heeft lepra. Ze draagt een warme glimlach met zich mee. Verwonderlijk in deze situatie, want de mensen in haar omgeving mijden haar omdat ze lepra heeft. En dat weinige contact maakt haar eenzaam.  

Gauri weet eigenlijk niet veel over de ziekte. En die vervelende schoenen, die haar gevoelloze voetzolen moeten beschermen, vindt ze maar niets. “Als mensen meer over lepra zouden weten, zouden ze niet bang van me zijn. Ik vertel hun dat ik genezen ben, en dat ze niet zomaar besmet kunnen raken. Maar niemand gelooft me. Ze denken dat ik lieg.”  

Eén van redenen waarom lepra hardnekkig blijft voortbestaan is dit gebrek aan kennis over de ziekte. Zowel bij dokters en ander medisch personeel, als bij de man in de straat. Ze denken dat lepra een straf van God is, of een vloek. “Niet enkel Damiaanactie, maar iédereen moet zijn best doen om kennis over lepra te verspreiden”, besluit Gauri. 

Help jij ons mensen overal ter wereld informeren over lepra? Doe vandaag nog een gift, of koop je pakje stiften op onze vernieuwde webshop.

Meer weten over onze januaricampagne? Eén adres: https://campagne.damiaanactie.be/nl  

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2020/01/Gauri.jpg