Wanneer je niet op tijd behandeld wordt

Share heeft al jarenlang symptomen van lepra, maar zijn diagnose kreeg hij nog niet zo lang geleden. Doordat hij al die tijd de juiste zorg heeft moeten missen, is het slecht gesteld met zijn lichaam. Hij heeft een klauwhand, zijn beide voeten zijn aangetast en zijn knie staat vol met zweren. Share zal wel genezen van lepra, maar om van zijn handicaps af te raken is het helaas te laat.

Vier jaar liep Bir Singh rond met een vlek op zijn been. Een vlek die alsmaar groter werd. En toen verscheen er nog eentje op zijn gezicht. De dokter uit zijn dorp wist niet wat er met hem scheelde. Dus kwam Bir uit eigen beweging naar het ziekenhuis. Een slimme keuze. Hier stelden ze lepra vast en startte hij een behandeling op. Eén keer per maand komt hij langs voor zijn medicatie en opvolging. Hij kan wonderwel genezen zonder bijkomende letsels.

 

Help ons mensen overal ter wereld te informeren over lepra. Zo kunnen behandelingen sneller gestart worden, en wordt het risico’s op levenslange handicaps kleiner. Doe vandaag nog een gift, of bestel je pakje stiften online. Van 20 tem 26 januari betaal je geen verzendkosten!  

Meer weten over onze januaricampagne? Eén adres: https://campagne.damiaanactie.be/nl