Damiaanactie digitaliseert in Nigeria

Digitalisering en Damiaanactie

Damiaanactie springt mee op de digitaliseringskar. De Silicon Lagoon Mission was dan ook de perfecte gelegenheid om nieuwe tools te ontdekken die ons  ondersteunen in de strijd tegen lepra en tbc in de projectlanden. Maar ook om contacten te leggen en eventuele partnerschappen aan te gaan met Nigeriaanse en Belgische startups.

E-learningplatform voor tbc-patiënten
Eén manier om digitalisering in te zetten in onze projecten is e-learning; een piste die Damiaanactie onderzoekt. Dokters, verpleegkundigen en andere gezondheidsmedewerkers zouden via een e-learningplatform aan lifelong learning kunnen doen. En ook patiënten die lange tijd gehospitaliseerd zijn kunnen zichzelf op die manier bijscholen. Patiënten met multiresistente tbc verblijven soms wel 6 à 12 maanden in het ziekenhuis. Velen verliezen daardoor hun baan of lopen een enorme achterstand op school op. Daarnaast kan een digitaal platform ook het delen en beheer van patiëntengegevens tussen de verschillende projectlanden vergemakkelijken.

Kennis gemaakt met interessante startups
Damiaanactie maakte tijdens deze conferentie kennis met interessante Nigeriaanse en Belgische startups. Dynamische, gemotiveerde jongeren die de touwtjes in eigen handen nemen en landen als Nigeria een grotere rol geven in het digitaal tijdperk. To be continued dus …

Lees meer over de Silicon Lagoon Mission en het belang van digitalisering voor ngo’s als Damiaanactie op Trends.be