Damiaanactie op school

Boek een gratis animatie

Op sensibiliseren staat geen leeftijd

Ga in je klas aan de slag met ons lesmateriaal, en leer kinderen van jongs af aan het belang bij van de toegang tot gezondheidszorg. Tover hen om tot rasechte wereldburgers en laat hen zien hoe we door samen te werken gelijke kansen kunnen creëren voor iedereen.

Aan de slag met ons lesmateriaal

Samen met Damiaanactie ontdekken je leerlingen via beeld- en spelmateriaal en ludieke oefeningen dat genezen van een ziekte niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. Ze leren verbanden leggen, kritisch nadenken en samen naar oplossingen zoeken.

Témoignage
Ellen Depouillon | Leerkracht lager onderwijs

“Ik wil mijn leerlingen laten zien dat wat voor ons dikwijls vanzelfsprekend is, zoals een doktersbezoek of onderwijs, niet overal zo is.”

Lesmateriaal

Ga je aan de slag met ons gratis lesmateriaal? Dan vind je hier alles wat je nodig hebt!
Maak gebruik van de leerkrachtenbundel, de lesfiches voor verschillende niveaus, de animatiefilm en een mini-docu. Voel je vrij om het materiaal te gebruiken in jouw klas.
Bibliografische bronnen vind je hier terug.

Dvd met 2 films:

Animatiefilm: ‘Kiran en de maskers’ (Vanaf het 1ste leerjaar)
Mini-docu: ‘Smiriti en Kamana, twee Nepalese meisjes’ (Vanaf het 3de leerjaar)
Aanvraag films via Youtube links

Bestel de dvd

Lesfiche A (1ste en 2de leerjaar)

Bestel deze lesfiches bij de animatiefilm ‘Kiran en de maskers’. Met 10 geïllustreerde, educatieve opdrachten voor leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar.

Extra info lesfiche A

Bestel lesfiche A

Lesfiche B (3de - 6de leerjaar)

Bestel deze lesfiches bij de dvd ‘Smiriti en Kamana, twee Nepalese meisjes’. Met 8 geïllustreerde, educatieve opdrachten voor leerlingen van het 3de leerjaar tot en met het 6de leerjaar.

Extra info lesfiche B
Extra: gezelschapsspel en rollenspel

Bestel lesfiche B

Lesfiche C (1ste en 2de middelbaar)

Bestel deze lesfiches bij de dvd ‘Smiriti en Kamana, twee Nepalese meisjes!’. Met 5 geïllustreerde, educatieve opdrachten voor leerlingen van het 1ste en 2de middelbaar.

Extra info lesfiche C

Bestel lesfiche C

Leerkrachtenbundel

Deze bundel bevat alle uitleg over de lesfiches en opdrachten, en leert je meer bij over lepra, tbc en Nepal. Een onmisbaar document.

Bestel de leerkrachtenbundel
Vorige Volgende

Boek een gratis animatie op school

Nodig een van onze ervaren animatoren uit op jouw school, en laat hem of haar jouw leerlingen begeleiden bij al het lesmateriaal van Damiaanactie.

Vraag hier je animatie aan

Kom in actie met je school

Organiseer op school een stiftenverkoop, een wafelenbak of een spaghettiavond. En help met jullie actie lepra- en tbc-patiënten. Of wat dacht je van een dance-off, een dagje dogwalking of een gekke t-shirtenverkoop? Kortom, jij hebt alle creatieve vrijheid om een evenement te bedenken met jouw collega’s of klasgenoten. Heb je even geen idee? Wij denken graag met je mee!

Een actie op school

Leerkrachten aan het woord

Anaïs Heymans , leerkracht frans en godsdienst (secundair)

Kardinaal Mercierinstituut in Waterloo

Ellen Depouillon, leerkracht godsdienst (primair)

Zilverbeek en de Krekel (Haaltert),Molenveld (Denderhoutem)

Anaïs Heymans , leerkracht frans en godsdienst (secundair)

Anaïs nam deel aan de opleidingsdag voor leerkrachten:"Het lesmateriaal van Damiaanactie is interessant, afgestemd op de leeftijd van de kinderen en dicht bij de realiteit. Toen mij gevraagd werd 500 leerlingen te sensibiliseren, leek het mij dan ook een goed idee bij te leren van de expertise van Damiaanactie tijdens een van hun opleidingsnamiddagen.”

Ellen Depouillon, leerkracht godsdienst (primair)

Ellen deed beroep op een van de animatoren van Damiaanactie. “Je leert veel van hen bij, ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen. Dat is iets wat ik niet steeds kan doen. Bovendien is het voor de leerlingen ook leuk eens iemand anders aan het woord te horen. Dan letten ze weer wat beter op.”