Cycloon Gaja: Avery Dennison Turnhout en Damiaanactie samen in actie

Op 15 en 16 november raasde cycloon Gaja over drie Indiase kustdistricten: Nagapattinam, Tanjavur en Pudukkotai. De storm richtte er een enorme ravage aan. Avery Dennison Turnhout, een bedrijf dat samenwerkt met Damiaanactie, droeg 3.000 Amerikaanse dollar bij voor de heropbouw van de woning van een leprapatiënte.

Mensen zijn omgekomen, zeer veel vee stierf, de water- en gasreserves zijn erg aangetast, vele huizen zijn vernield en het transport kwam volledig tot stilstand door omgevallen bomen op de weg. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de ravage die cycloon Gaja aanrichtte.

Het team van Damiaanactie in India spoorde leprapatiënten op die hun thuis verloren door de storm. Tien mensen werden geïdentificeerd en de heropbouw van hun huizen is nu volop bezig.

Via de Koning Boudewijnstichting engageert Avery Dennison Turnhout zich bij Damiaanactie om de woning van een van de patiënt te herstellen: een weduwe van 70 getroffen door lepra. Door deze ziekte en haar gevorderde leeftijd werd ze aan haar lot overgelaten door haar familie. Ze leefde in een kleine hut, die door cycloon Gaja vernield werd.

Een nieuw onderkomen is dringend nodig. En dat kan, dankzij de samenwerking tussen Avery Dennison Turnhout en Damiaanactie. Er werd 3.000 Amerikaanse dollar vrijgemaakt voor de heropbouw van haar woning, haar nieuwe thuis.