Focus op digitalisering bij Damiaanactie

Wij bij Damiaanactie hebben onze focus gericht op de digitalisering van onze organisatie, zowel in Brussel als in het buitenland. Hiervoor worden we gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD).  

In januari 2019 keurden we de principes van digitale ontwikkeling voor al onze projecten goed. Zo sluiten we ons aan bij organisaties als Humanity & Inclusion, Oxfam en Save the Children.

 

Digitalisering voor een betere interne werking

Wat betreft de interne organisatie maken we nu gebruik van Microsoft Office 365, de Cloud, Teams voor de telefoon, maar ook van Microsoft Power Apps en Microsoft Flow. Voor deze laatste tools financierde de Belgische Coöperatie een opleiding voor ons. We maken nu zelf kleine apps die de dagelijkse interne werking iets makkelijker maken!

Zo hebben we nu bijvoorbeeld een app om de aanvraagprocedures voor reizen een beetje te vergemakkelijken in de landen waar we actief zijn. Bovendien gaan we die app ook gebruiken om Lunch & Learns te organiseren. Dat zijn trainingssessies tussen collega’s tijdens het middageten.

 

En op het terrein?

Wat onze projecten betreft, hebben we onlangs een werkgroep voor digitalisering opgericht. Vele innovatieve en veelbelovende thema’s kwamen aan bod, zoals het gebruik van een internationale Damiaanactie-databank, geolokalisatie van patiënten, tools voor e-learning, …

2020 belooft een jaar van digitale samenwerking te worden voor Damiaanactie!

En we organiseren iedere 2 jaar een Project Forum; een meeting voor al onze landvertegenwoordigers waar zij vergaderen over allerlei onderwerpen, waaronder ook digitalisering. Het volgende Forum gaat in juni door in Nigeria. Wij houden je op de hoogte!