Jacob, de duizendpoot van Guinee

Jacob Camara (34 jaar) is het manusje-van-alles bij Damiaanactie in Guinee. Hij begon ooit als schoonmaker bij de organisatie en is er vandaag logistiek verantwoordelijke. 

“Ik ben enorm blij met mijn baan. Het is niet gemakkelijk om werk te vinden in Guinee, zeker niet zonder diploma.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“’s Morgens poets ik de kantoren. Daarna kijk ik of er medicijnen verdeeld moeten worden over de gezondheidscentra. Ik maak fotokopieën wanneer nodig, en ga naar de winkel als er spullen gehaald moeten worden. Mijn dagen zien er nooit hetzelfde uit, dat is fijn.”

Jullie verdelen ook voedselpakketten in de hoofdstad, hoe gaat dat in zijn werk?
“Klopt, een keer per maand delen we eten uit in Tombolia, een kliniek in Conakry. Samen met Francis, de administratief en financieel verantwoordelijke, koop ik eten op de markt dat we daarna naar Tombolia brengen. Dat is het zwaarste deel van mijn job. We moeten met enorme zakken rijst sleuren. We geven elke patiënt maandelijks een zak rijst van 50 kg; 1,5 kg vis en 1 liter olie.”

Waar haal jij het meeste voldoening uit?  
“Ik kijk op naar Damiaanactie. Ik zie met mijn eigen ogen hoe mijn team mensen helpt genezen. Maar ik vind het ook een heel dankbaar karwei om die voedselpakketten uit te delen. Ik geef eten aan hele families die dikwijls niks hebben.”

 

Ben jij overtuigd van het werk van Jacob en zijn team in Guinee? Help hen dan helpen.
Doe vandaag nog een online gift. Want, genezen werkt aanstekelijk.