Waarom vrijwilliger worden? Onze vrijwilligers vertellen het je!

Ik heb geen tijdDe anderen zullen het weldoen.Wat win ik hierbij“. Dingen die we vaak horen als het om vrijwilligerswerk gaat.

Zijn onze vrijwilligers het eens met deze ideeën? Lees op de Internationale Vrijwilligersdag de verhalen van deze mensen die ons hun tijd geven. 

 Krisvrijwilliger steunpunt Antwerpen

Mensen die uitgesloten worden omdat ze ziek zijn en toch kunnen geholpen worden op een betrekkelijk eenvoudige wijze…  Daar wil ik me voor inzetten! Damiaanactie creëert kansen.” 

Stevenleerkracht en lokale vrijwilliger regio Landen

De reden dat ik me inzet voor Damiaanactie heeft te maken met de persoon Damiaan en de organisatieDamiaan wist als geen ander in alle eenvoud mensen te helpen zonder te oordelen. Zonder grote gebaren of poeha stelde hij de mens in zijn waarde voorop en ging hij samen met hem of haar op pad. Niet groot, maar groots in alle eenvoud. Hetzelfde vind ik terug in de organisatie die zijn naam draagt. Het warme hart van Damiaan voor de mens die door ziekte of gebrek aan de kant geschoven wordt in zijn gemeenschap, de efficiënte hulp die geboden wordt. 

Tomleerkrachtoprichter van het Karmateam Damiaanactie en lokale vrijwilliger regio Diest

Dankzij Damiaanactie ontwikkelde ik een open blik op de wereld enkreegik veelkansen om nieuweinteressante mensen te leren kennenDaarnaast geeftDamiaanctiemij de mogelijkheid om mij van mijncreatiefste kant aan de buitenwereld te tonen.”

Michelverantwoordelijk voor Mariembourg en animator

“Naast mijn werk ben ik altijd betrokken geweest bij verschillende verenigingen, van scouting in mijn vroege dagen tot mijn betrokkenheid bij Damiaanactie vandaag. Mijn vrouw nam deel aan een bewustmakingsreis georganiseerd door Damiaanactie. Bij haar terugkeer besloot ik haar te helpen met haar animaties, en leerlingen onder meer aan de hand van getuigenissen te sensibiliseren. Ik heb de smaak te pakken!”

Hilaireverantwoordelijk voor de regio van Waals-Brabant

“Ik ben stiftenverkoper voor Damiaanactie en dat voelt voor mij heel juist aan. Deze organisatie brengt hoop voor miljoenen mensen over de hele wereld. Damiaanactie, dat is de Tibetaanse dokter die twee keer per jaar telkens drie maanden aan een stuk met zijn paard op zoek gaat naar lepra- en tbc-patiënten, in de meest moeizame omstandigheden. Dat is Junior, de door lepra geteisterde weesjongen die na een lange strijd zijn ziekte overwon en naar België kwam om zijn ervaring met ons te delen. Maar dat is ook dit team van stiftverkopers, waar ik deel van uitmaak, die bijdraagt aan de jaarlijkse inzamelingsactie.” 

Sylvie, verantwoordelijk voor de regio van Bergen

Vrijwilligerswerk geeft me een voldaan gevoel, ik ga uitdagingen aan en laat ze slagen! Ik ben trots op mezelf, en tevreden met wat ik al bereikt heb. Ik wil niet beter zijn dan anderen, maar ik wil het voor mezelf wel ieder jaar een beetje beter doen dan het jaar voordien. Bij Damiaanactie maak ik deel uit van een grote familiedaar hou ik van. Ik voel me gesteund en ontmoet veel gemotiveerde mensen!”  

Sarah, vrijwilliger, Louvain-la-Neuve

Dit is mijn eerste jaar als vrijwilliger, en ik heb geleerd dat het niet uitmaakt hoeveel tijd of energie je precies in vrijwilligerstijd stopt, je maakt altijd een verschil. Je weet dat je iemandergens ter wereld aan een mooiere toekomst helptenkel en alleen door wat van je tijd op te gevenJe moet niet bang zijn om die eerste stap te zettenEens je binnen in de Damiaanactiefamilie bentleer je heel wat vrijgevige en gemotiveerde mensen kennen met het hart op de juiste plaatsIeder heeft een andere leeftijd, of een andere sociale achtergrond, maar we hebben één gemeenschappelijk doelmensen helpenEn dat uurtje dat je dan minder op je smartphone of achter je televisietoestel doorbrengt is het écht wel waard. Neem het maar aan aan een verslaafde tiener, haha.”

Heb je vragen ? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder 

[email protected]

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2020/12/cover.jpg