Wat zijn de Damien Games?

De Damien Games zijn een sportieve en solidaire uitdaging die je samen met je school, jeugdbeweging of (sport)club aangaat. 

Tussen 11 oktober en 11 november leg je samen met je team zoveel mogelijk kilometers af. Dat kan door te wandelen, lopen of fietsen. Probeer symbolisch het kantoor van Damiaanactie in India te bereiken, zo’n 9444 kilometer verderop. Families getroffen door ziekte hebben jullie hulp nodig! 

Hoe gaat het concreet in zijn werk? 

Schrijf je in via ons online platform. Je kan zelf een team samenstellen, een team vervoegen of op individuele wijze meedoen. 

Ga vervolgens op zoek naar sponsors in je omgeving en vraag ze om jullie/jouw uitdaging te steunen. Je vindt daarvoor heel wat hulpmateriaal in ons communicatiepakket.

Bijvoorbeeld, voor elke kilometer die jij loopt, beslist jouw favoriete nonkel om € 1 aan Damiaanactie te schenken. Loop je in totaal 50 kilometers, dan heb jij dus al € 50 bij elkaar gespaard. Daarmee kunnen we een patiënt een behandeling tegen tuberculose of lepra aanbieden. Reden te meer om heel wat kilometers af te leggen! 

Alle ingezamelde fondsen gaan naar families getroffen door ziekte. Sluit je aan bij deze onvergetelijke uitdaging, overtuig je vrienden om mee te doen en maak het verschil!  

Shezadi, leprapatiënte, met Dr Loreen Gujral - Damiaanactie India

Wat zijn de spelregels? 

  • Je bent tussen 15 en 18 jaar oud 
  • Je schrijft je in via ons Umbali platform
  • Je neemt deel en maakt kans op fantastische prijzen van onze sponsors (Garmin, Trakks, Grotten van Han): hou onze sociale media goed in de gaten ! 

Ter herinnering: wat doet Damiaanactie? 

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met lepra, tuberculose en andere ziektes die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen. We zijn actief in 14 landen wereldwijd. 

Nog vragen? 

Die beantwoorden we met plezier! Stuur ons een mailtje via vrijwilligers@damiaanactie.be 

In de startblokken… klaar… GO! 

Nieuw!

Dit jaar mogen we rekenen op de hulp van Héritier Tipo om dit initiatief dat extra duwtje in de rug te geven.

Héritier is een jonge filantroop die zich inzet voor de anderen en barst van de energie. Hij is niet alleen actief als artiest, presentator en zanger, maar werd ook benoemd als ambassadeur van de stad Brussel.

Hij steunt de Damien Games en moedigt op die manier zoveel mogelijk deelnemers aan om deze sportieve uitdaging aan te gaan!