Vrijwilligers gezocht!

Jouw inzet en tijd zijn goud waard. Dankzij jouw hulp kunnen we de meest kwetsbaren levensnoodzakelijke hulp bieden. Vrijwilligerswerk bij Damiaanactie kan vele gedaanten aannemen: zelf een evenement op poten zetten, artikelen verkopen, als vrijwilliger op een festival werken, als schoolanimator, of je persoonlijk talent inzetten voor Damiaanactie… De vorm laten we aan jou over, ons einddoel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk patiënten een nieuwe kans geven. Samen staan we sterk!

Onderwijs & sensibilisering

Een educatief vrijwilliger gaat voor ons aan de slag als animator op scholen. Ze stellen het pedagogisch pakket van Damiaanactie op een originele en creatieve manier voor in de klas en verbreden zo de horizon van kinderen en jongeren. Meer informatie over het educatief pakket en animaties vind je hier .

Geld inzamelen

Een fondsenwervingsvrijwilliger zamelt geld in voor Damiaanactie en helpt onze boodschap verspreiden. Elk jaar lanceert Damiaanactie enkele nationale campagnes, maar daarnaast laten we het initiatief vooral aan de vrijwilligers zelf: een standje op een markt, een sponsorloop, een gekke uitdaging, een spaghetti-avond, een quiz, een veiling… The sky is the limit!

Talentvrijwilliger

Talentvrijwilligers gebruiken hun talent om ons te ondersteunen in onze werking. Wil jij jouw expertise of passie, bijvoorbeeld voor taal, design, finance, administratie… inzetten voor het goede doel? Alle helpende handen zijn welkom!

Win-win

Vrijwilligers vormen het hart van onze organisatie. Hun onbaatzuchtige inzet zorgt ervoor dat we mensen getroffen door ziekte kunnen helpen én hun zichtbare aanwezigheid in het straatbeeld maakt dat dat de missie van Damiaanactie ook bij anderen leeft.

Als vrijwilliger kom je terecht in een boeiende en warme omgeving waar je zinvol werk doet en de nodige ondersteuning krijgt. Je leert mensen van alle leeftijden en achtergronden kennen en verbreedt je horizon.

Maakt vrijwilligerswerk deel uit van jouw schoolprogramma?
Bij Damiaanactie vinden we zeker een actie die past bij jou en je vrienden. We horen graag jouw ideeën! Vrijwilligerswerk is ook een extra troef op je cv: een toekomstige werkgever zal ervaringen voor het goede doel zeker en vast appreciëren. Welkom bij de Damiaanactie-community!

Op het online vrijwilligersplatform vind je een breed aanbod aan verkoopartikelen en sensibiliseringsmateriaal voor je acties. Ideaal als basis voor al je acties!

20220901 -BELGIQUE - BRUXELLES: PORTRAIT FONDACTION DAMIEN, le 1 septembre 2022. PHOTO © OLIVIER PAPEGNIES

Maarten Chys
Verantwoordelijke Nederlandstalig vrijwilligersnetwerk

Telefoon:
+32 (0)2 422 59 04

Onze werking

De vrijwilligerscoaches van Damiaanactie spreken jouw taal en staan altijd klaar om te helpen om ideeën uit te werken, begeleiding te geven, en bij vragen, opmerkingen of problemen. Ook lokale verankering vinden we zeer belangrijk. Als vrijwilliger kom je terecht bij een warm lokaal team waar een vrijwillige lokale verantwoordelijke alles in goede banen leidt.

Enkele keren per jaar organiseren we bijeenkomsten met alle vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en hen te bedanken voor hun inzet. We houden regelmatig webinars om updates uit het hoofdkantoor of de programmalanden te delen. Vrijwilligers zijn de trotse ambassadeurs van Damiaanactie en worden dan ook als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe campagnes en ander nieuws!

Profielen gezocht

Hoe word je vrijwilliger?

  1. Vul het inschrijvingsformulier in en laat weten hoe je ons wil helpen
  2. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken
  3. Is er een match? Welkom bij Damiaanactie!

Voor meer info: vrijwilligers@damiaanactie.be 02 422 59 13