Heb je interesse in onze recente persberichten? Op zoek naar ons activiteitenrapport van het afgelopen jaar? Wil je persoonlijk contact opnemen met een van onze medische experts of meer te weten komen over de realiteit op het terrein? Onderstaande informatie helpt je op weg. Heb je een gerichte vraag? Neem gerust contact op met onze persverantwoordelijke! Wij staan tot uw beschikking!

 

Onze vorige persberichten

Onze activiteitenrapporten

Activiteitenrapport 2023

Omdat gezondheid een fundamenteel recht is

Activiteitenrapport 2022

Volharden voor een betere toekomst

Activiteitenrapport 2021

In het teken van veerkracht

Vind al ons beeldmateriaal

Download hier ons beeldmateriaal. Vergeet Damiaanactie (of de naam van de fotograaf in opdracht van Damiaanactie) niet te vermelden bij het gebruik van beelden.

Over Damiaanactie

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die sinds 1964 actief is en aanwezig is in 14 landen. In Brussel steunt Damiaanactie het project BELTA, waarmee dakloze tuberculosepatiënten tijdens hun moeilijke langdurige behandeling gehuisvest kunnen worden. Het is de missie van Damiaanactie om mensen te helpen die lijden aan lepra, tuberculose en andere besmettelijke ziekten zoals leishmaniasis. De organisatie doet dit door de toegang tot de gezondheidszorg te maximaliseren via opleiding van plaatselijk personeel, onderzoek en gerichte medische activiteiten. Ook werkt de organisatie aan bewustmaking en voorlichting, vergemakkelijkt ze de revalidatie van patiënten, bestrijdt ze het stigma dat aan deze ziekten kleeft en stelt ze alle daarvoor benodigde middelen ter beschikking. Wereldwijd werken er meer dan 1000 mensen voor Damiaanactie, waarvan 38 specifiek in België.

Contact

Greetje
Wassenberg
Head of Fundraising, Communication & Volunteer Work

Voor meer informatie over pers en medias, geef Greetje een seintje. Ze beantwoordt met plezier je vragen.

Telefoon : +32(0)475 95 10 88