Ter vervanging van een collega is het team op zoek naar een

Fundraising & Communication Officer voor een periode van 6 maanden
(M/V/X)

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met lepra, tuberculose en andere ziektes die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen. Damiaanactie heeft gezondheidsprogramma’s in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, alsook één project in België.

Binnen Damiaanactie is de afdeling Engaging & Funding verantwoordelijk voor het informeren en sensibiliseren van alle stakeholders over de missie van de organisatie, alsook voor het werven van fondsen bij de verschillende doelgroepen (particulieren, bedrijven, grote donateurs, enz.).

Ter vervanging van een collega op zwangerschapsverlof, is het team op zoek naar een

Fundraising & Communication Officer voor een periode van 6 maanden

Als Fundraising & Communication Officer draag je bij tot de uitwerking, coördinatie, uitrol en opvolging van de communicatie- en fondsenwervingsinitiatieven.

De opdracht omvat de volgende verantwoordelijkheden

 • Bijdragen aan de voorbereiding en uitrol van grote initiatieven zoals de Damien Games (fondsenwervingsproject voor jongeren), Damiaanactiedag (inspirerende ontmoetingsdag in november), de promotie van ons educatief aanbod naar scholen alsook de tuberculose- en lepracampagne (communicatie en fondsenwerving).
 • Coördineren van de geplande communicatie- en fondsenwervingsprojecten; en zelf bepaalde taken uitvoeren zoals het up-to-date houden van de website, de organisatie van infosessies, evenementen en webinars, de creatie van folders, brieven en e-mails, …
 • Opstarten en onderhouden van persoonlijke contacten met specifieke doelgroepen (erflaters, grote donateurs, enz.) met als doel hun betrokkenheid te verzekeren en te bewaren.
 • Activeren en waken over specifieke partnerrelaties (bv. testament.be) om een efficiënte samenwerking te waarborgen.
 • Actief bijdragen aan het beheer van de digitale platformen, zoals het vrijwilligersplatform van Damiaanactie, om de verschillende doelgroepen te mobiliseren.

WAT WE VAN JOU VERWACHTEN

 • 3 à 5 jaar relevante werkervaring, waaronder persoonlijk contact met bepaalde doelgroepen
 • Masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Bekwaam in projectmanagement
 • Vloeiend in het Nederlands en het Frans, goede kennis van het Engels
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden

WAT JE VAN ONS KRIJGT

 • Een spannende en uitdagende opdracht van 6 maanden (van half november 2023 tot half mei 2024) in een diverse en internationale omgeving.
 • Een aantrekkelijk loonpakket en extralegale voordelen.

Selectieprocedure

Stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@damienfoundation.be voor 05/11/2023.

Gepubliceerd op 26 oktober 2023

Over Damiaanactie

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met lepra, tuberculose en andere infectieziektes die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen. Damiaanactie is actief in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, alsook in België.

Contact

Ariane Kina
Head of People & Organization Development

Voor meer informatie over human resources, geef Ariane een seintje. Ze beantwoordt met plezier je vragen.

Telefoon: +32(0)2 422 59 11