Joël genas van tuberculose en werd nadien toegelaten aan de prestigieuze Kinshasa Digital Academy, Een geweldige manier om weer aan het werk te gaan. Samen met zijn klasgenoten ontwikkelt hij digitale tools om corona in D.R. Congo te verslaan.

Reïntegratie in de maatschappij

In het kader van de sociaaleconomische steun die Damiaanactie biedt, hielpen wij verschillende lepra- en tbc-patiënten in DRC zich in te schrijven aan de Kinshasa Digital Academy, een nieuwe en prestigieuze academie die sinds januari opleidingen web en mobile development biedt.

Ook Joël, die zijn tuberculose-behandeling net voor de start van de lessen afrondde, schreef zich in. Hij was 1 van de 40 gelukkigen die toegelaten werd uit de meer dan 1000 aanvragen. Het is nu een integraal deel van de school.

Digitaal strijden tegen corona

Samen met zijn klasgenoten leverde Joël al een belangrijke bijdrage in de strijd tegen Covid-19 in zijn land. Op vraag van het Ministerie van Gezondheid in DRC, ontwikkelden de Kinshasa Digital Academy en haar partners al meerdere digitale oplossingen in de strijd tegen het coronavirus.

Zo creëerden ze een website om mensen te informeren over het coronavirus. Deze krijgt momenteel meer dan 100.000 bezoekers per maand. Daarnaast startten ze een succesvolle socialmediacampagne en ontwikkelden ze een platform dat fake news over Covid-19 signaleert.

Weg met angst en vooroordelen

Joël was 1 van de 40 gelukkigen die zich in kon schrijven aan de Kinshasa Digital Academy,

daarmee bewijst hij meteen dat het leven niet stopt bij een tuberculose-besmetting.

Dus laten we ons ontdoen van vooroordelen!

Gepubliceerd op 25 mei 2020

Onze laatste verhalen uit Democratische Republiek Congo