Toen William de diagnose tuberculose kreeg, zonk de moed hem in de schoenen. Gelukkig kruiste Damiaanactie zijn pad. William kreeg medische hulp én een duwtje in de rug. Nu baat hij zijn eigen schoenenbedrijf uit en kan hij opnieuw voor zijn gezin zorgen.

Back to business

William is 22 jaar en woont in Suchitepéquez in Guatemala. Twee jaar geleden werd bij hem resistente tuberculose vastgesteld. Gelukkig kon hij op tijd behandeld worden door Damiaanactie. Tijdens zijn behandeling kon hij zijn familiebedrijfje echter niet meer runnen en moest hij het noodgedwongen opdoeken. Damiaanactie steunde hem daarom met voedselpakketten. Toen hij zich stilaan beter begon te voelen, bouwde Damiaanactie een huis voor hem en kreeg hij een microkrediet. Daarmee kon hij een klein bedrijf opstarten. Door het verkopen van goedkope kinderkleding kwam er eindelijk weer geld in het laatje.

Een tijdje geleden ging het Damiaanactie-team in Guatemala op bezoek bij bedrijven, waaronder dat van William. Tot hun verbazing merkten ze dat er iets veranderd was in Williams leven. Hij had de inkomsten uit de kledingzaak gespaard en er een naaimachine mee gekocht. Hij leerde er allerlei soorten pantoffels mee maken. En dat allemaal op z’n eentje in zijn achtertuin. Nu verkoopt hij zowel kinderkleding als pantoffels voor alle leeftijden in alle maten, kleuren en vormen. Creativiteit kent geen grenzen! Soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig. William kan nu opnieuw zijn gezin ondersteunen en zijn kinderen kunnen weer naar school gaan.

Help tuberculose-patiënten weer een zelfstandig leven opbouwen, samen met Damiaanactie. Doe vandaag nog een gift.

Gepubliceerd op 14 oktober 2021

Onze laatste verhalen uit Guatemala