Onze partnerorganisaties

Enkel met efficiënte partnerschappen tussen overheid, privésector en burgergemeenschap kunnen we een einde stellen aan de epidemie van tuberculose en aan verwaarloosde tropische ziektes, zoals lepra en leishmaniasis.

Pluralistisch, onafhankelijk en politiek neutraal. Zo werkt Damiaanactie nauw samen met de nationale gezondheidsorganisaties, de lokale autoriteiten, nationale en internationale ngo’s, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Bedankt aan al onze partnerorganisaties!

Onze ambasssadeurs

Héritier Tipo, Brusselaar in hart en nieren, uit Molenbeek is de nieuwe presentator bij Ketnet. Op amper 23-jarige leeftijd is hij al een creatieve duizendpoot: artiest, zanger, presentator en sinds kort ook benoemd als ambassadeur van de stad Brussel. Hij omschrijft zichzelf als een filantroop. Héritier wil zich namelijk inzetten voor anderen en een rolmodel zijn voor de jongere generaties. Van jongs af aan heeft hij een hart voor de missie van Damiaanactie. Daarom heeft hij ermee ingestemd om peter te worden van de organisatie. Zo zal hij verschillende solidaire acties steunen die gericht zijn op de toegang tot medische zorg voor iedereen.

Erevoorzitterschap

Sinds 2010 is Damiaanactie onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van België.