D.R. CONGO strijdt digitaal tegen coronavirus

Digitaal de strijd aangaan tegen het coronavirus? Dat kan, volgens Joël en zijn vrienden. Joël genas van tbc en werd nadien toegelaten aan de prestigieuze Kinshasa Digital Academy, waar hij samen met zijn klasgenoten digitale tools ontwikkelt om corona te verslaan. 

In het kader van de sociaaleconomische steun die Damiaanactie biedt, hielpen wij verschillende lepra- en tbc-patiënten in DRC zich in te schrijven aan de Kinshasa Digital Academy, een nieuwe en prestigieuze academie die sinds januari opleidingen web en mobile development biedt.  

Ook Joël, die zijn tbc-behandeling net voor de start van de lessen afrondde, schreef zich in. Hij was 1 van de 40 gelukkigen die toegelaten werd uit de meer dan 1000 aanvragen 

Digitaal strijden tegen corona  

Samen met zijn klasgenoten leverde Joël al een belangrijke bijdrage in de strijd tegen Covid-19 in zijn land. Op vraag van het Ministerie van Gezondheid in DRC, ontwikkeldede Kinshasa Digital Academy en haar partners al meerdere digitale oplossingen in de strijd tegen het coronavirus.  

Zo creëerden ze een website om mensen te informeren over het coronavirus. Deze krijgt momenteel meer dan 100.000 bezoekers per maand. Daarnaast startten ze een succesvolle socialmediacampagne en ontwikkelden ze een platform dat fake news over Covid-19 signaleert.  

Weg met angst en vooroordelen  

Joël was 1 van de 40 gelukkigen die zich in kon schrijven aan de Kinshasa Digital Academy, daarmee bewijst hij meteen dat het leven niet stopt bij een tbc-besmetting.

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2020/05/20200131_103439.jpg