Eind vorig jaar trokken zes leerlingen van het Saint-Etienne-college op studiereis naar Senegal. Het doel van de reis was om hen, via de lokale projecten van Damiaanactie, bewust te maken van globale gezondheidsvraagstukken en hun horizon te verbreden.

Na een introductie door de artsen van Damiaanactie trokken de jongeren zelf de straat op in Dakar om de lokale bevolking te informeren over de symptomen van tuberculose. In een gespecialiseerd zorgcentrum gingen ze in gesprek met families die door ziekte getroffen werden.

Ze brachten een bezoek aan een pedagogische boerderij in M’bour, waar mensen met lepra en hun familieleden worden onderricht in moderne landbouwtechnieken. Verder stond ook een uitwisseling met een lokale school op het programma.

Bekijk hun zelfgefabriceerd reisverslag hieronder (© Samuel Patris Visuals).

Ook voor jouw leerlingen?

Dergelijke studiereis kadert binnen wereldburgerschapseducatie. Een zinvolle reis dompelt leerlingen onder in een andere cultuur en verleent hun inzichten in de ongelijke toegang tot gezondheidszorg. Het leert hun de wereld beter te begrijpen en hun eigen verantwoordelijke keuzes te maken.

Tijdens het schooljaar 2024-2025 plannen we opnieuw dergelijke studiereis, met deelnemers uit verschillende scholen. Interesse voor jouw leerlingen? Vul dan vóór eind maart het aanvraagformulier in.

Gepubliceerd op 22 februari 2024