Nieuws

Ontdek het werk van Damiaanactie. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond lepra en tbc. En maak kennis met onze vrijwilligers, donateurs en partners. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste alle nieuwtjes.

Maak je testament gratis online

In samenwerking met Legacio nodigt Damiaanactie je uit om je testament online op te maken

Lees verder

Geschiedenis, actie en romantiek in de strijd tegen lepra

Ontdek het boek Molokai van Guy Didelez, geschreven in opdracht van Damiaanactie. Het boek combineert geschiedenis, actie en romantiek en is gebaseerd op waargebeurde feiten ten tijde van Damiaan's verblijf op Molokai.

Lees verder

Een ziekte voor de ouders, een handicap voor het hele gezin

Ontmoet Lionel, een 13-jarige jongen uit Burundi. Een tiener in de fleur van z’n jeugd en te midden van zijn schoolloopbaan, zou je denken. Helaas is dit niet Lionel’s realiteit. De jongen gaat al een lange tijd niet meer naar school…

Lees verder

Executive Director (M/F/X)

You are an enthusiast, inspiring though humble leader? You have a strong track record in senior management roles, preferably in NGOs, medical or international development organizations? You are acquainted with fundraising & communication and you want to put your experience at the service of a long-established Belgian NGO? Then join us at Damien Foundation!

Lees verder

Weer vrij bewegen dankzij Damiaanactie

Konduru Padmawathy, een kleermaakster van 32 raakte besmet met lepra. Huishoudelijke taken lukten niet meer. Ze zag haar toekomstplannen in rook opgaan.

Lees verder

Onzichtbare tuberculose in Bangladesh door de COVID-19 pandemie

Bangladesh is een dichtbevolkt gebied. Infectieziekten verspreiden zich makkelijker. Dit geldt voor COVID-19, maar ook voor tuberculose.

Lees verder

Van leprapatiënt naar verzorger bij onze mobiele kliniek

Om de 2 weken komt de mobiele kliniek langs Lagos, een miljoenenstad in Nigeria. Daar ontmoetten we Abubakar Dikko jaren geleden voor de eerste keer, als 1 van de straatkinderen van de sloppenwijk in het zuiden van de stad.

Lees verder

Legaten – Gratis infosessie – Mei en Juni 2021

Voor juridisch advies kunt u ook terecht op de Tournée Généreuse van Testament.be

Lees verder

Oumou: zwanger en besmet met tbc

Zwanger en besmet met tbc? Oumou overkwam het. Toen haar man hoorde dat ze besmet was, verliet hij haar en bleef ze alleen achter met haar twee zonen. Dit was zowel fysiek als mentaal enorm zwaar.

Lees verder

Meer dan 50 jaar vrijwilliger: Guy Schalenbourg

Guy Schalenbourg is al een halve eeuw vrijwilliger bij Damiaanactie. Vandaag, na 52 jaar aan liefdadigheidsacties voor de organisatie, en een dochter die bij Damiaanactie werkt, geeft hij de fakkel door aan zijn opvolgers.

Lees verder