Het mooiste maak je samen

Het familiebedrijf Vandersanden is een van de grootste productiebedrijven voor bakstenen in Europa. Ze bedenken oplossingen die inspireren, individuen samenbrengen en die eveneens een gezamenlijk welzijn garanderen.

Vandersanden brengt deze missie tot leven door onze teams op het terrein te ondersteunen. Intussen al meer dan 20 jaar. Wij danken hen namens alle mensen met tbc of lepra die zij helpen.

Mensen met lepra of tbc zijn vaak langdurig ziek.  Ze moeten iedere dag naar de dokter en verliezen daardoor dikwijls hun werk en inkomen. Omdat we ervoor willen zorgen dat ze tijdens hun behandeling niet in de armoede wegzakken, bieden we naast medische hulp ook sociaaleconomische steun.

Concreet?

Dankzij de donaties van Vandersanden is het mogelijk om een langdurige begeleiding aan te bieden.

De fondsen kunnen gaan naar:

  • de aankoop van een moto en voedselpakketten voor het bereiken van patiënten in de meest afgelegen gebieden in Congo en Guatemala,
  • de aankoop van voedselpakketten voor patiënten in Nicaragua en Guatemala,
  • de aankoop van kleine dieren zoals bijvoorbeeld legkippen in Bolivia,
  • bijdragen aan renovaties die aanzienlijk de levenskwaliteit van patiënten in India en Nigeria verbeteren.

Wij willen de verzorgers opleiden en de bevolking informeren en sensibiliseren. Met onze socio-economische hulp helpen we ze hun plaats terugvinden in de maatschappij. Dit is de kern van onze actie.

Wil jouw bedrijf ook tot actie overgaan en Damiaanactie integreren in haar MVO-strategie? Wij staan klaar voor al je vragen.

https://damiaanactie.be/wp-content/uploads/2021/04/1N8Y6655.jpg