Meer dan 50 jaar vrijwilliger

DE BEGINJAREN

52 jaar geleden zamelden de leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Muizen voor het eerst geld in ten voordele van Damiaanactie. Ze  gingen rond op school met een collectebus en namen enveloppes mee naar huis om zo ook giften bij hun familie en vrienden in te zamelen. Als beloning voor het geld dat ze ophaalden kregen de leerlingen een poppenkastvoorstelling van circusartiest Johnny Ronaldo cadeau.

Ook de burgemeester van Muizen ging vanaf het prille begin mee op pad. Intussen is het écht een sterk ingeburgerde traditie geworden in Muizen. Elke zondagochtend van het campagneweekend gaan Damiaanactie-vrijwilligers aan alle huizen aanbellen met een collectebus.

“Ooit was er iemand die wist dat we, zoals elk jaar, weer zouden langskomen, en die al op voorhand een biljet van 50 euro aan zijn deurbel had gekleefd met erop de woorden ‘voor Damiaanactie’ ”, vertelde Frans’ zoon, Walter Schroons. De kinderen en kleinkinderen van Johnny en Frans zijn intussen ook actief betrokken bij de jaarlijkse actie voor Damiaanactie. De opvolging is dus verzekerd!

RECORDBEDRAG

In 2018 haalde het Damiaanactie comité van Muizen, in het jaar van hun 50-jarig bestaan, een recordbedrag van 5000 euro op. Petje af!